HTML

2013.04.16. 11:25 Jozsef

Gyász

A Runner's World szerint a Boston maraton a maratonfutás Superbowlja. 2011-ben, két évvel ezelőtt április harmadik hétfőjén, mikor befordultam a Boylston Streetre az utolsó pár száz méterre, úgy éreztem magam, mint mikor egy focista a Camp Nou gyepére lép.  Fantasztikus érzés volt. Folyamatosan  "Köszönöm", "Thank you, Boston", "Thank you, Massachusetts" kiabáltam a nézőknek, akik visszaintegettek, buzdítottak.  Örömkönnyel volt tele a szemem, hogy egy álmom vált valóra. Olvastam valahol, hogy kevés helyen lehet annyi boldog arcot látni, mint egy maraton céljában.

Tegnap este óta ismét könnyes a szemem, de ezúttal a gyász miatt. Mikor a CNN-en láttam a robbantás videóját, tudtam, hogy nagy a baj. Ezen a részen a nézők többméteres tömött sorokban állnak, szeretteiket, barátaikat szeretnénk célba érkezni látni, fotót, videót készíteni. És ott áll a sok-sok gyermek, akik számára édesanyjuk, édesapjuk a legnagyobb hős a Világon abban a pillanatban. Egy héttel ezelőtt Milánóban ugyanígy várt családom. Aztán jön két robbanás, és mindennek vége. A legboldogabb helyből rémálom lesz, és valami végleg elveszett.

Az utcai (maraton)futás legnagyobb erénye, hogy bárki résztvevőjévé válhat, akár futóként, akár nézőként. Ez nem egy stadion, ahol beléptetést, csomagellenőrzést lehet bevezetni. A bostoni rendőrfőnök nagyon pontosan megfogalmazta, hogy szinte lehetetlen kiszűrni a rosszakarókat, hiszen nagy a tömeg, mindenki hátizsákot, csomagot cipel. Ezután minden versenyszervezőnek megoldást kell  találnia a biztonságra, de a versenyek hangulatára ez ki fog hatni, az biztos.

Ma, azonban, egész nap nem tudok másra gondolni, minthogy őszintén együtt érzek azokkal, akik elvesztették családtagjukat, gyermeküket, vagy akik egész életükre megsérültek. 

Szólj hozzá!

Címkék: gyász terror maraton marathon boston robbantás 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://road2boston.blog.hu/api/trackback/id/tr495229218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása