HTML

2011.01.17. 10:39 Jozsef

Második mikrociklus 2010.12.27.-2011.01.16.

A második mikrociklusban visszatértem a pulzuskontrollos edzésekhez,  még február végéig szigorúan tartom a max. 141 pulzust. Jókorát emeltem az edzésadagon, ha nem jött volna közbe az októberi sérülés, akkor sokkal egyenletesebbek lettek volna az emelések, de így valamennyire kényszerpályára kerültem. A hosszúfutások után elég fáradtnak éreztem magam, de a heti három pihenőnap elégnek bizonyult. Február végig edzéstervem nagyon egyszerű a háromhetes mikrociklusokban: hétközben kétszer 14-14km, hétvégén két futás az első két hétben emelkedő adag, az utolsó hét mindig pihenőhét 19-19km-rel.

Az első hét a mikrociklusban nagyon kellemesen kezdődött: párom befizetett egy masszázsra a salgótarjáni Kleopátra Szépségszalonba, Vasas Viki keze csodákat művelt a nyakammal és a hátammal.

Karácsony másnapján leesett a hó, a szigeti futókör is behavazódott. Hétközben 14-14km volt a cél, az egyik kicsit több lett, mert egy kis kitérőt tettem a Daubner Cukrászdába. Mivel egyébként sem lehetett gyorsan futni, így nem jelentett problémát a pulzust tartása. Január elsején, minden évben már csak babonából is kimegyek futni, de most tervben is volt, ismét két körre. Január másodikán pedig 24,7 km-t futottam. Nagyon régóta, több mint 13 hónapja nem futottam ilyen hosszú távot. Mivel ilyenkor frissíteni is kéne, nagy nehezen innen-onnan sikerült otthon összeszedni a kulacsövem darabjait. Szép szikrázó idő volt, jó lassan, de négy  egyenletes szigetkört sikerült teljesíteni. 68km jött össze ezen a héten.

Második héten már a hétközi futásokat befolyásolta, hogy napközban megindult az olvadás, de estére ismét fagyott, így a szigetkör egy jégpályáva változott. Hétvégére megjött  tényleges olvadás, ekkor meg a sok tócsa és sár nehezítette a futást, főleg a szigetkör pesti oldali részén. Szombaton délután futottam 19,3 km, majd vasárnap délelőtt 24,7-t. Mikor elindultam nagyon fáradtnak éreztem magam, nehezen mozogtak az izmok, de érdekes módon ez az időben nem látszott. 72 km volt a heti összadagom.

A harmadik hét nagyon kellemes volt, végig pozitív volt a hőmérséklet, és a szigetkör is kezdett felszáradni. A hétközben szokásos 14-14 km, hétvégén 19,3-19,3km. A szombati elég nehezen ment, túl voltam öltözve a 7C-hoz, ráadásul reggel mentem ki éhgyomorra egy péntek esti borozgatás után. Szombat délután ismét masszázs Vikinél! Vasárnap este a masszázs és pihenés hatására nagyon jól ment a futás, a három szigetkörben folyamatosan gyorsultam. 141 max pulzus mellett már végig bőven hat percen belüli kilométereket futottam. 66,5 km jött a héten össze.

A testsúlyom a három hét alatt kb. 1 kilóval lett kevesebb, most 88 kg vagyok. Nem sok csökkenés, többre számítottam. Titkon azt reméltem, hogy január végére 85 kilóra lemegyek, de erről le kell tennem, talán 87 kg lesz a realitás.

 

 

 

2 komment

Címkék: edzés fogyás maraton boston masszázs mikrociklus


A bejegyzés trackback címe:

https://road2boston.blog.hu/api/trackback/id/tr922589745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7241gabi 2011.01.17. 14:49:55

a hétköznapi 2x 14 az egyforma? Az egyiket érdemes lenne feladatosra venni, mert a folyton egyforma terhelés szerintem neked már nem elég. Mondjuk akkor borul a 141, de sztem gondold át.
Pussz:-)

Jozsef · http://road2boston.blog.hu 2011.01.17. 16:21:49

Igazából a keddi futás átmozgatás a múlt hétvége után, a csütörtöki következő a hétvége előtt. Majd márciustól jönnek minőségi edzések. Jó pár edzést elkészítettem Polar Pro Trainer szoftverben (még Oli edzéstervében szerepeltek), csak át kell tölteni az órára és jöhet a zúzás :)
süti beállítások módosítása