HTML

2007.04.11. 10:02 Jozsef

Esélylatolgatás hétfőre

A Boston Marathon honlapján elérhető az elit indulók névsora. Mióta elindult a World Marathon Major sorozat, azóta a világ legjobbjai indulnak el ezeken a versenyeken. Nézzük csak, hogy ki lehet a végén nyerő.

A női mezőnyben papírforma alapján Deena Kastor a legesélyesebb, bár tavaly a New York Marathon nem sikerült valami jól számára, csupán hatodik lett. De Deena tavasszal mindig jobb formában szokott lenni. Aztán ott van még Rita Jeptoo a tavalyi győztes, itt futotta egyéni legjobbját is. Véleményem szerint ott lesz az elején, de nem hiszem, hogy meg tudja védeni címét. A harmadik esélyes Jelena Prokopcuka. Ő mellette az szól, hogy nagyon stabil, egyenletes eredményei vannak. Tavaly New Yorkban legyőzte Deenát. Én őt várom az első helyre. Meglepetés ember lehet Madai Perez, az utóbi években szépen egyenletesen  fejlődik, és tavaly - igaz könnyebb- chicagoi pályán 2:22 futott, és Robe Tola Guta, akinek szintén jól fejlődik. Őneki hátránya lehet, hogy még csak 20 éves, és a nagyobb versenyeken nincs elég tapasztalata.

A férfi mezőnyben egyértelműen a legnagyobb esélye a tavalyi győztes Cheruiyotnak van, a tavalyi éve kitűnően sikerült, ideális korban van. Meglepetés lenne, ha nem lenne az első háromban, de igazából, ha nem ő nyerne. Forma és tapasztalat alapján ott lehet az élen Stephen Kiogora, aki tavaly második lett New Yorkban. Meglepetés három embertől várok, sötét ló Samuel Ndereba, négyszeres győztes Catherine Ndereba testvére. Eddig még nem futott maratont, de nagyon jó félmaratoni eredményei vannak. A másik kettő James Kwambai és Stanley Leleito. Mindkettő igen fiatal (24, 22 évesek), és a fejlődésük üteméből kijöhet belőlük egy szép eredmény.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://road2boston.blog.hu/api/trackback/id/tr6157177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása